VELKOMMEN
Denne side omhandler vikingegruppen Wunjo og de aktiviteter vi beskæftiger os med. Vores interesser og formål med vikingegruppen kan overordnet set inddeles i fire områder:

Håndværk
De historiske håndværk giver os mulighed for at fordybe os i de gamle teknikker og færdigheder, som ellers for mange idag er helt utænkelige. Det at man med simple råvarer, evt. indsamlet i naturen, kan producere funktionelle og smukke ting alene med håndkraft og de rette værktøjer er en god kontrast til en ellers højteknologisk verden. Dette betyder slet ikke at vi fornægter nutidens goder, men vi går op i at vide hvordan ting bliver til og ikke være hjælpeløse i forhold til den moderne verden.

Historie
Vikingetiden er interessant af flere årsager. Da perioden ligger i overgangen mellem forhistorisk og historisk tid er den eksperimentielle del af vores arbejde et vigtigt element til at forstå livet og dagligdagen som det var. For eftertiden og især i udlandet kendes vikingerne mest for deres plyndringer mens dagligdagen hjemme, den fredelige samhandel og de lange rejser til fjerne himmelstrøg ofte glemmes. Det er især den del af perioden vi forsøger at sætte fokus på.

Formidling
Ved at deltage på vikingemarkeder rundt om i Danmark og i udlandet får vi mulighed for at udbrede kendskabet til særligt de gamle håndværk, men også med til den historiske og mytologiske del af vikingetiden. Vi finder stor glæde ved at møde andre med samme eller lignende interesser, hvorved vi således kan lære af hinanden. Dette gælder både i forhold til publikum og andre vikinger.

Det sociale
Vi bruger i høj grad gruppen som et socialt samlingssted og vi mødes også i andre sammenhænge end det der vedrører vikingetiden. Da vi trods vores fælles interesser har fra mange forskellige baggrunde bliver dette også et sted hvor man kan udvikle sig på det personlige og sociale plan og skabe et bredt netværk på tværs af samfundet.